Chronisch veneuze insufficiëntie (CVI)

Bij lang bestaande spataderen of inwendige spataderen kunnen klachten ontstaan met vochtophopingen, vaak toenemend in de loop van de dag, vooral rond de enkels en aan de scheenbenen. Aan de scheenbenen is dan makkelijk een putje te drukken. Er kunnen op den duur meer klachten ontstaan. Er kunnen bruine verdikte huidplekken ontstaan, vooral aan de binnenzijde van de onderbenen. Dit heet lipodermatosclerose.  

De huid is stug en voelt hard en soms pijnlijk aan. Meestal zijn er dan wel al langer klachten van vochtophoping in de benen en ook rood/blauwverkleurde vaatjes aan de enkel . Tevens pijnlijk en moe gevoel in de onderbenen. Er kunnen uiteindelijk makkelijk wonden in komen die slecht genezen: ulcus cruris venosum.


Afdrukken  

Reacties mogelijk gemaakt door CComment

Bruine tot zwarte tere huidvlekken op de enkel
geschreven door Gerard , 09-06-2012

Patienten die last hebben van diepe veneuze trombose krijgen door traagstromend bloed gezwollen voeten en benen. Maar omdat het bloed traag stroomt en de concentratie van bloed in de benen hoog is, kunnen bloedlichaampjes doorsijpelen naar het huidoppervlak. Daardoor ontstaan bruine tot zwarte tere huidplekken.
Lees hier verder over: Bruine tot zwarte slecht helende huidvlekken op de enkel http://mens-en-gezondheid.info...enkel.html


vochtophoping benen
geschreven door Meurmans , 04-10-2010

Beste,
Ik zit met vochtophoping in de benen, wat zich ´s nacht het meest laat gevoelen door pijn en niet slapen,
Wat is hier aan te doen?

Met vriendelijke groet,

W.meurmans