Homepage Huidconsult arrow Wissel ervaringen uit!

Wissel ervaringen uit!

PDF Afdrukken E-mail

ImageZoals bekend biedt Huidconsult.nl zeer veel informatie over huidproblemen, huidziektes en behandelmethodes. Ook is er een uitstekende mogelijkheid om thuis online een dermatogisch consult te krijgen. Wij beseffen echter dat juist de bezoekers van Huidconsult.nl al een schat aan informatie hebben naar aanleiding van hun specifieke ervaring op dit gebied en dat het heel nuttig is om die kennis te delen en te bundelen op de juiste plek.

Om die reden bieden wij aan bezoekers aan om hun ervaringen of open vragen te delen met anderen in onze "E-communities".

Hoe dat werkt? Heel eenvoudig:

U zoekt naar uw huidziekte of de behandelmethode die u heeft ondergaan via de alfabetische index van huidproblemen/ziekten of behandelmethodes . Als u nog niet precies weet hoe de ziekte heet, kunt u gebruik maken van de diagnosetool . Onderaan elk van de informatiepagina's kunt u eenvoudig de reacties lezen van eerdere bezoekers en uw eigen reactie of vraag toevoegen. Na screening door onze redactie wordt uw bijdrage razendsnel gepubliceerd.

Op die manier zijn "E-communities" ontstaan per huidziekte/behandelmethode en werkt u met ons mee om de informatie te verrijken. U bent door uw ervaring zelf immers ook specialist op uw eigen gebied.

Hieronder ziet u een voorbeeld van hetgeen door bezoekers als u is toegevoegd bij de informatie over
"Hand voet en mondziekte " :


Reacties (25)Geef uw reactie
 1 2 3 > 
Heel ziek
geschreven door J.H. , 12-09-2008
Mijn dochter van ruim 1 jaar oud heeft deze ziekte ook opgelopen op het kinderdagverblijf. Zij heeft hele hoge koorts gehad en in haar mond en op haar tong zaten hele grote pijnlijke plekken, waardoor ze veel pijn had en weinig kon eten en drinken. Ook kon ze hierdoor haar speentje niet pakken wat bij haar veel frustratie en verdriet met zich mee bracht. Ze had ook veel plekken op haar billen wat vervelend was met verschonen. De plekken op haar handen en voeten zijn uiteindelijk wel meegevallen. Al bij al een hele nare en pijnlijke ziekte!
zoontje ziek
geschreven door kinda , 18-09-2008
Mijn zoontje van 9 maanden had dit ook opgelopen bij het kinderdagverblijf. het begon met koorts en hij was heel onrustig. Hij deed heel moeilijk met eten en drinken maar ik dacht dat het door de koorts kwam. Toen zeg ik dat hij wat wondjes in zijn mond had. Het leek een beetje op afte .. Ik dacht eerst dat het misschien de tandjes waren. Ook omdat hij overal uitslag had gekregen. Maar dat was dus niet het geval. Mijn zoontje heeft hier enorm veel last van gehad en heeft ontzettend veel gehuild. Vooral omdat hij super veel honger had maar niks kon eten en drinken. (je kan het beste alles koud (en zo min mogelijk smaak) geven dat werkt wat verkoelend.
Hand- mond- en voetziekte en niet echt ziek
geschreven door KK , 24-09-2008
Het begon met slecht eten. En wat slomer. Mijn dochtertje (ruim 4) zei dat ze pijn in haar tand had......omdat ik een klein weekje daarvoor bij tandarts was geweest nam ik dat voor waar aan...vervolgens 1e nacht erg slecht geslapen, erg huilerig en ze gaf na veelvuldig door te hebben gevraagd aan, dat ze jeuk had.....ik zag toen rode pukkeltjes/vlekjes op haar billen...echt zorgen maakte ik mij niet omdat zij overdag op school wel gewoon mee deed, ze oogde alleen moeier....2e nacht , zelfde verhaal, weer erg huilerig door jeuk, geen koorts, misschien lichte verhoging. De 2e nacht kwamen er ook pukkeltjes op de achterbenen bij en op de armen.....'s morgens wilde ze gewoon naar school, maar ik wilde even langs de huisarts omdat ik de vlekjes niet thuis kon brengen.....toen zag ik ook op het puntje van haar tong de blaasjes....in mijn ogen inderdaad aften.....máár vandaag voor het eerst term HAND MOND EN VOET ZIEKTE gehoord. En inderdaad zag ik vandaag een paar plekjes op haar handen en een paar op haar voeten....ik heb een aanstipvloeistof gekregen. Ze eet en drinkt wel. Uiteraard minder, maar niets om zorgen over te maken. Zojuist de school gebeld...ze hadden er nog nooit van gehoord....maar enfin ze ouders zullen geïnformeerd worden....wel vervelend idee, dat ze dus nog besmettelijk is , maar huisarts gaf aan dat thuishouden niet zinvol is....dat staat ook op de site van RIVM, GGD en NHG.
Lijkt erop
geschreven door Sandra , 24-09-2008
Mijn dochtertje van 17 maanden lijkt het te hebben. Vandaag werd ik erop geattendeerd door de leidster op het kinderdagverblijf. Een paar hele kleine witte plekjes waren me wel al opgevallen in haar mondje. Ze eet en drinkt nog wel goed. Maar vanavond met het tandenpoetsen leek ze er toch last van te hebben. Op de handjes en voetjes nog geen verschijnselen. Even in de gaten houden.
ziek, blaasjes in de mond op handen en voeten.
geschreven door sharon , 27-09-2008
Onze zoon heeft sinds 2 dagen ook blaasjes in zijn mond, op zijn handen en voetzolen. Heeft er erg veel last van, kan bijna niet eten, drinken, slapen. Heel vervelend.Maar hopen dat het niet te lang duurt voordat hij weer opknapt.
Ons meiske is zooo ziek
geschreven door Arne , 02-10-2008
Ons dochtertje van 19 maanden heeft het, blaasjes op de tong en binnenkant wangen en tot achter in haar keel. Omdat er achter in haar mond tandjes door komen dachten we dat ze daar last van had. Ze kon niet eten en nauwelijks drinken. Toen haar lippen dikker begonnen te worden en haar wangen hebben we direct contact gezocht met de huisartsenpost. Ze heeft al drie dagen geen hap gegeten, drinken geven we nu met een spuitje in haar wang zo wel voldoende vocht binnen krijgt. Ze kwijlt hevig, zeker tijdens het slapen. Het is een heel arm piepkuikentje.
...
geschreven door Ijmkje , 03-10-2008
Ik ben zelf moeder van twee kinderen en nu heb ik zelf de ziekte. Met name in de mond, tong en binnenkant wang. Eten en drinken gaat moeizaam. Ook het praten heeft een belemmering. Het doet ontzettend veel pijn. Hopelijk is het snel over. Heb er nu al paar dagen veel hinder hiervan.
Ons meiske is zooo ziek deel 2
geschreven door arne , 05-10-2008
2 dagen na dat ik een eerdere reactie op deze site had geplaatst is mijn dochtertje opgenomen in het ziekenhuis.Ze kon niet eten,drinken of praten door de blaasjes in haar mond. Ze heeft vocht en voeding via het infuus gekregen twee dagen lang.het gaat al beter maar ze praat niet omdat het zeer doet en eten is ook nog niks.ze is van 11.5 kilo naar 9.5 lijn gegaan. De blaasjes in haar mond beginnen af te nemen. Langzaam gaat het beter.
ook een ziek meisje
geschreven door Marieke , 06-10-2008
m'n dochtertje van 18 maanden heeft het ook. Sinds donderdag huiduitslag op haar billen en ze werd heel vaak wakker 's nachts. Ze kan nog niet echt duidelijk maken waarom ze huilt, maar ze zei wel steeds 'au'. Toen zag ik allemaal blaartjes aan de binnenkant van haar lip zitten. Toch maar naar de HAP geweest en die constateerde coxsackie-B-virus maar als ik het zo lees is het eerder de A-variant. Hopelijk gaat het snel over, want het is wel heel zielig. Ze heeft geen koorts, maar wel huilerig en witjes.
behoorlijk lang "ziek"
geschreven door MNvS , 08-10-2008
Het is nu al een week of 6 dat ik hier last van heb. Eerst op mijn voeten en later op mijn handen (met name zijkanten van mijn vingers en handpalmen). Het knapt nu langzaam op. Ik smeer er aloë vera zalf op. Ik ben 46; dus een oudere kan het ook zomaar krijgen. Eerst vandaag weet ik hoe de ziekte heet, nadat ik het in de nieuwsbrief van school (Barneveld) had gelezen. Het is bij mij licht pijnlijk; het trekt en lijkt op kleine zweertjes, soms gesprongen tot de grote van een dubbeltje.
 1 2 3 > 

 

 

Follow huidconsult on Twitter