©Huidconsult.nl      Geschreven door dermatologen                     
© Huidconsult.nl : Geschreven door dermatologen

Pearly Penile Papules

PDF Afdrukken E-mail
Op de rand van de eikel op de overgang tussen eikel en penisschacht zijn tientallen tot honderden kleine huidkleurige tot parelmoerkleurige, glanzende kleine papeltjes zichtbaar. Deze papeltjes kunnen langs de gehele onderrand van de eikel voorkomen en zo dus een hele krans vormen. Ze zijn onschuldig, geven geen klachten. Behandeling is niet nodig. Wordt het echter als erg hinderlijk ervaren, dan kan eventueel met CO2 laser behandeld worden, zonder nalaten van littekens.

 

Wat zijn Pearly penile papules (PPP)?
PPP (syn.: papillae corona glandis) zijn goedaardige kleine huidkleurige bultjes precies op de rand van de eikel. Pearly penile papules worden als een variant van het normale gezien is het is dus geen afwijking of ziekte. Ze zijn volkomen onschuldig en geven normaal geen klachten.

Hoe ziet het eruit?
Precies op de rand van de eikel op de overgang tussen eikel en penisschacht zijn tientallen tot honderden kleine huidkleurige tot parelmoerkleurige, glanzende kleine papeltjes zichtbaar. Deze papeltjes kunnen langs de gehele onderrand van de eikel voorkomen en zo dus een hele krans vormen. Ze zijn allemaal ongeveer even groot, en zien er dus anders uit als genitale wratjes, die verschillend van grootte kunnen zijn. PPP zijn goedaardig, niet besmettelijk.

Image

Meer foto's, klik hier

Wat is de behandeling?
Omdat ze onschuldig zijn hoeft er niet te worden behandeld. Steeds meer mannen vinden de bultjes toch vervelend en voelen zich er niet gelukkig mee. 
Door middel CO2-lasertherapie zijn PPP goed te verwijderen. Het is een kleine ingreep die tegenwoordig zelfs  zonder lokale verdoving kan worden verricht. Alleen voorbehandeling met een verdovende creme geeft al voldoende verdoving voor de behandeling. Na de behandeling is er een oppervlakkige wond op het behandelde gebied, die in ongeveer 3 weken restloos geneest.
Na behandeling met CO2, waarbij de hele eikelrand wordt behandeld, komen ze niet meer terug.

Foto's voor en 6 weken na behandeling CO2-laser:

Image Image

 

 

 

 

 

 

(Foto's met toestemming Huid- en Laserkliniek Lievensberg, Bergen op Zoom)

 

webcamconsultTip! U kunt nu via huidconsult.nl gratis een dermatoloog raadplegen over uw huidprobleem, zoals b.v. "Pearly Penile Papules"!

Via de webcam: Elke vrijdagochtend  van 9 tot 10 inloopspreekuur op deze site. Voor gebruik op PC adviseren wij Chrome of Firefox. Gebruikt u mobiel of tablet? Download dan eerst de gratis webcamconsult app in Apple Appstore of Android Playstore. De app start vanzelf als u via deze link naar het inloopspreekuur gaat. Meer over webcamconsult


 

 

Reacties (52)Add Comment
 1 2 3 4 5 >  Last ›
Net behandeling gehad
geschreven door Leon , 19-11-2017
Hallo, ik heb er uiteindelijk ook voor gekozen om de behandeling te doen. (2 dagen geleden)

Ik heb een hele tube emla creme over mijn eikelrand en uiteindelijk eikel heen gesmeerd.
Na meer dan een uur reizen was ik er eindelijk bij lievensberg in bergen op zoom.
Ik kreeg eerst een intake en toen keken ze eerst of ik uberhaupt PPP had, daarna of ik het goed gesmeerd had.

Vervolgens werd ik behandeld en voelde ik niks van de behandeling. Alleen toen het klaar was rook ik een beetje de geur van verbande huid en zag ik mijn eikel hoe die behandeld was. Die was uiteraard ook bruin. Om die redenen was ik wel een beetje misselijk.

Een kwartier later begon het wel pijn te doen en reed ik naar huis meer redelijke pijn, maar het was nog wel te doen.
Die dag voelde ik wel pijn die dragelijk was ook toen ik wou slapen, maar dat lukte uiteindelijk wel.

De dag daarna had ik geen pijn meer alleen bij het wassen een beetje.

Ik mag ook geen 10 dagen masturberen of seks hebben. Dat is wel irritant want je gaat steeds aan seks denken haha.

Nu ziet het er nog niet uit maar ben benieuwd naar het resultaat na twee weken!
PPP
geschreven door Naam... , 04-10-2016
Hey
Ik ben een jongen, pas 16 jaar en ik heb ook al lange tijd last van parelketting. Ik overweeg echt wel om dit de laten behandelen uiteindelijk maar ik heb nog zoveel vragen...

Ik heb ook van die ingroevingen/ bultjes OP mijn eikel, juist hetzelfde als er rond. Is dit hetzelfde en kan dit ook behandeld worden? :/

Hoe lang duurd de behandeling ingeveer? (Ik bedoel echt van analyse van de bultjes tot geneze van de wond)

En mij laatste en meest schaamtelijke vraag maar, ja dit gaat sowieso voorkomen...
Moet je penis constant slap zijn of stijf tijdens de behandeling of geven ze hier iets voor en is het erg mocht men penis ineens hard worden? :/ ik weet dat dit ongetwijfeld zou gebeuren dusja :/

Help aub!!
Alvast bedankt...
Tien dagen na behandeling
geschreven door Ben , 23-08-2016
Tien dagen geleden heb ik mijn PPP laten behandelen. Je hebt een intake van 5 minuten en de behandeling zelf duurt maar 10 minuten. 2 uur voor de behandeling heb ik 3/4 van de verdovende creme rond mijn eikel gesmeerd en een uur van tevoren de rest van de tube. Van de hele behandeling voel je echt niks. Heb een uur na de behandeling uit voorzorg een paracetamol genomen maar ik weet niet of dit wel echt nodig was. Verder ook helemaal geen pijn gehad, alleen de eerste dagen is het verzorgen van de wond (je moet drie maal daags een crème op de wond smeren die ontstekingen moet voorkomen) een beetje pijnlijk/gevoelig. Nu, na tien dagen, is de wond helemaal genezen. De PPP is echt helemaal weg en het ziet er echt heel mooi uit. Ben heel erg blij dat ik het gedaan heb.
ga naar de huidlaserkliniek
geschreven door r , 01-10-2015
parelketting gaat niet vanzelf weg en het zijn ook geen talgkliertjes die voor vet zorgen. het zijn gewoon huid/slijmvliesflapjes zonder functie.
je hebt mensen met gladde huid, en mensen met een nietgladde huid.ik had er heel veel, en ik vond het zeer storend. eerst teetrea oil erop gesmeerd.
maar dat helpt niet. dus een afspraak gemaakt bij de dermatoloog van de lievensbergkliniek. ik kreeg een recept in de mail om bij de apotheek emlacreme te halen. dan verdoof je het zelf een uur voor de behandeling en hoef je geen prik. TIP: smeer die hele tube erop!!! ik had er iets te weinig opgedaan en ik voelde de behandeling wel redelijk. vooral de laatste 2 minuten...auw. maar dat was het zeer zeker waard. ik raad het iedereen aan.
10 minuten, 300 euro en je hoeft je nooit meer te irriteren aan die gore flapjes. ik en er zeer blij mee.
schrok me dood
geschreven door anoniem , 01-06-2015
als puber is het goedaardig en is het alleen maar voor het vet maken van de droge eikel en trekt het wel weer weg
schrok me dood
geschreven door anoniem , 01-06-2015
als puber is het goedaardig en is het alleen maar voor het vet maken van de droge eikel en trekt het wel weer weg
Proces
geschreven door Got , 16-01-2015
Ik heb de behandeling op 15 januari laten uitvoeren. Eenmaal bij het ziekenhuis aangekomen moet je niet naar de huid- en laserkliniek, maar naar de afdeling dermatologie, dan weet je dat alvast smilies/wink.gif

Je kunt je melden bij de balie, even later zal de dokter je komen halen voor een kort gesprekje. Hij stelt je vragen over je gezondheid(allergieën of medicijngebruik) en vraagt je om je broek te laten zakken, zodat hij kan zien of je de emla crème goed gesmeerd hebt. Tip: knal 5/6 van de tube 2 uur van tevoren over je piel en het laatste beetje een uur later, dan weet je 100% zeker dat je niks gaat voelen van de behandeling.

Even later word je opgehaald door een assistente. Zij zal de dokter ondersteunen door een stofzuigertje vast te houden tijdens de behandeling, zodat je minder merkt dat die laser je huid aan het wegsmelten is smilies/cheesy.gif Eenmaal in de behandelkamer kun je je uitkleden en op de tafel gaan liggen. Je krijgt zo'n mooie doek over je piel heen en een bril op, zodat je ogen beschermd zijn tegen de laser/straling. Je kunt gewoon meekijken met het hele gebeuren en het duurt niet langer dan 10-15 minuten max. Na de behandeling vertrekt de arts en doet de assistente de rest. Ze smeert je piel in met crème en dan kun je gaan. Je kunt dan naar de apotheek gaan om de crème te halen die je als nabehandeling moet smeren de dagen erna.

Dat was de behandeling zelf, geen pijn, geen last. De tijd daarna was voor mij persoonlijk wel vervelend. Het autorijden ging prima, al had je wel een vreemd gevoel, een tinteling. Deze tinteling werd naarmate de dag vorderde steeds erger. Laat ik een simpele uitleg geven: iemand die ooit die dingen weg heeft willen knippen van met een nagelschaar of wat dan ook, die weet hoe pijnlijk het is als je het probeert. Nou, dat gevoel heb ik dus 3 uur lang gehad, totdat ik eindelijk paracetamol kon slikken.

Slapen gaat prima, maar ik raad wat paracetamol te nemen voor je gaat slapen, anders kun je 's nachts zomaar wakker worden omdat het tintelt of pijn doet. Ik ben om 5 uur opgestaan om een aantal paracetamol te slikken omdat het best wel pijn deed. Douchen gaat wel goed, vooral als je een voorhuid hebt, zul je weinig problemen hebben met het water. De rand zelf schoonmaken met water is wel erg gevoelig en vooral na het opnieuw aanbrengen van de crème is het weer even pijnlijk.

Ik moet nu wachten tot er een mooie korst op zit en dan hopen op een goed resultaat. Zit je ermee dat je die lelijke dingen op je piemel hebt? Laat ze weghalen, het stelt geen ruk voor. Het is even doorbijten en het kan soms pijnlijk aanvoelen, maar denk aan het resultaat dat je zult behalen.

Ik hoop een ieder te kunnen helpen in hun twijfel om de behandeling te laten doen. Schaamte is nergens voor nodig! smilies/smiley.gif
Proces
geschreven door Got , 16-01-2015
Ik heb de behandeling op 15 januari laten uitvoeren. Eenmaal bij het ziekenhuis aangekomen moet je niet naar de huid- en laserkliniek, maar naar de afdeling dermatologie, dan weet je dat alvast smilies/wink.gif

Je kunt je melden bij de balie, even later zal de dokter je komen halen voor een kort gesprekje. Hij stelt je vragen over je gezondheid(allergieën of medicijngebruik) en vraagt je om je broek te laten zakken, zodat hij kan zien of je de emla crème goed gesmeerd hebt. Tip: knal 5/6 van de tube 2 uur van tevoren over je piel en het laatste beetje een uur later, dan weet je 100% zeker dat je niks gaat voelen van de behandeling.

Even later word je opgehaald door een assistente. Zij zal de dokter ondersteunen door een stofzuigertje vast te houden tijdens de behandeling, zodat je minder merkt dat die laser je huid aan het wegsmelten is smilies/cheesy.gif Eenmaal in de behandelkamer kun je je uitkleden en op de tafel gaan liggen. Je krijgt zo'n mooie doek over je piel heen en een bril op, zodat je ogen beschermd zijn tegen de laser/straling. Je kunt gewoon meekijken met het hele gebeuren en het duurt niet langer dan 10-15 minuten max. Na de behandeling vertrekt de arts en doet de assistente de rest. Ze smeert je piel in met crème en dan kun je gaan. Je kunt dan naar de apotheek gaan om de crème te halen die je als nabehandeling moet smeren de dagen erna.

Dat was de behandeling zelf, geen pijn, geen last. De tijd daarna was voor mij persoonlijk wel vervelend. Het autorijden ging prima, al had je wel een vreemd gevoel, een tinteling. Deze tinteling werd naarmate de dag vorderde steeds erger. Laat ik een simpele uitleg geven: iemand die ooit die dingen weg heeft willen knippen van met een nagelschaar of wat dan ook, die weet hoe pijnlijk het is als je het probeert. Nou, dat gevoel heb ik dus 3 uur lang gehad, totdat ik eindelijk paracetamol kon slikken.

Slapen gaat prima, maar ik raad wat paracetamol te nemen voor je gaat slapen, anders kun je 's nachts zomaar wakker worden omdat het tintelt of pijn doet. Ik ben om 5 uur opgestaan om een aantal paracetamol te slikken omdat het best wel pijn deed. Douchen gaat wel goed, vooral als je een voorhuid hebt, zul je weinig problemen hebben met het water. De rand zelf schoonmaken met water is wel erg gevoelig en vooral na het opnieuw aanbrengen van de crème is het weer even pijnlijk.

Ik moet nu wachten tot er een mooie korst op zit en dan hopen op een goed resultaat. Zit je ermee dat je die lelijke dingen op je piemel hebt? Laat ze weghalen, het stelt geen ruk voor. Het is even doorbijten en het kan soms pijnlijk aanvoelen, maar denk aan het resultaat dat je zult behalen.

Ik hoop een ieder te kunnen helpen in hun twijfel om de behandeling te laten doen. Schaamte is nergens voor nodig!

smilies/smiley.gif
shame!
geschreven door JP , 23-12-2014
ik heb ook PPP maarja het is natuurlijk iets waar elk man wel van baalt, gaat dit via de huisarts? of moet je hier naar een particuliere kliniek?
verzekering
geschreven door anoniem , 15-12-2014
Ik heb bijna 100% zeker ook PPP/parelketting, maar als ik dit weg laat halen is dit inbegrepen bij de verzekering?
 1 2 3 4 5 >  Last ›

Uw eigen ervaring/mening? Geef uw reactie!
U kunt uw reactie toevoegen hier

busy
 

Follow huidconsult on Twitter