©Huidconsult.nl      Geschreven door dermatologen                     
© Huidconsult.nl : Geschreven door dermatologen

Mariske (anal tag)

PDF Afdrukken E-mail
Er is een sterk geplooide anus met en of meerde huidflapjes. Deze huidflapjes worden mariske of anal tags genoemd. Ze geven meestal geen klachten, maar vochtophoping en ontlastingresten tussen de plooien kunnen jeuk en eczeemklachten veroorzaken. Worden nog wel eens ten onrechte voor aambeien aangezien. Indien nodig kunnen marisken operatief worden verwijderd.

 

Foto Anal tag

Reacties (23)Add Comment
 1 2 3 > 
...
geschreven door Sofie , 24-03-2018
Hoeveel is de prijs ongeveer om marisken operatief te laten verwijderen?
herstel na verwijderen marisken
geschreven door Esther , 15-02-2016
Heb acht dagen geleden enkele marisken laten weghalen door een gespecialiseerd chirurg. Er werd eerst wat vloeistof ingespoten en toen werden de huid-zakjes eraf gesneden. Ik vond het heel veel pijn doen en werd daarom toch nog lokaal verdoofd. Toen de verdoving intrad was het niet meer zo erg. De huid is niet gehecht in verband met toename van infectiegevaar. Na een half uurtje kon ik naar huis.
Heb echt heel erg veel pijn gehad, begint vandaag, de achtste dag pas wat beter te gaan. Ook is de plek waar de huid is weggesneden vreselijk opgezwollen. Ben terug gegaan naar de arts om te laten controleren of het wel goed ging. De arts heeft mij verzekerd dat de zwelling er vaak bijhoort en dat de ergste pijn nu echt achter de rug moet zijn. Hopelijk neemt de zwelling nog af en ontstaan er niet nieuwe marisken. Het is zeker niet een operatie die ik zou aanraden. Ik wist van tevoren dat het veel pijn zou doen maar het is mij toch nog lelijk tegengevallen.
Skin Tags
geschreven door Herma , 18-08-2015
24 september ben ik aan de beurt voor het verwijderen van de skintags.

Rianna, gewoon aan de huisarts voorbij gaan. Ik heb geen grote maar er is geen sprake van enige twijfel bij de arts van het zh. Als ik er vanaf wil dan zorgt hij daarvoor.
Marisken
geschreven door Rianna , 31-03-2015
vandaag naar de huisarts geweest en die zei dat er niets aangedaan wordt. Dus hier moet ik het mee doen. Ik word er moedeloos van.
Weg laten halen
geschreven door Nathalie , 31-05-2014
Ik heb ook een huidflapje overgehouden aan mijn zwangerschap ter grootte van een witte boon. Hij jeukte soms en zat me gewoon in de weg. De huisarts heeft me doorverwezen naar de dermatoloog en die heeft hem onder plaatselijke verdoving weggesneden. Ik kreeg drie prikken. Ik lag half, in een stoel met van die beugels. En een handdoek over mijn kruis. Ik heb drie hechtingen. Het heeft erna bijna niet gebloed. De pijn erna viel mee, na twee drie dagen heb ik alleen wat jeuk. Een goed teken: het geneest. De huid van de anus geneest sowieso snel, zei de dermatoloog. Zitten ging meteen goed. Ik raad iedereen aan het wel weg te laten halen! De huisarts kan wel zeggen dat het niet nodig is, maar niemand wil hier toch de rest van zijn leven mee lopen. Dus even door de zure appel heen!
skin tags
geschreven door Marina , 31-01-2014
smilies/angry.gif min of meer voelde ik een verbijstering omdat ik jaren aan het lijntje werd gehouden door diverse artsen! Ze vonden het kennelijk niet nodig om dat ene huidflapje bij me anus weg te halen! Bij mij veroorzaakt het moeite hebben met de ontlasting! Natuurlijk is het noodzakelijk om veel te drinken en te bewegen! Ik doe ook zittende werk en kan er weinig aan doen! Sinds 2003 worstelde ik met deze aandoening! Ik had eerst aambeien gehad na de bevalling van me twee zoons! Vandaag kwam ik er achter dat dit anale huidflapje een naam bleek te hebben! Mariske( lijk eerder op een meisjesnaam) en in het Engels moet het dus skin tags heten! Ik vroeg aan de huisarts wat ik hiermee aan moet! Het bleek ook dat ik kampte met urineweginfectie dat de oorzaak bleek te zijn van de skin tags! Doordat je dan moeilijk je bips af kan vegen blijft er wat ontlasting achter en dan kan het via de vagina in de urinewegen komen zodat er bacteriële infectie,s kan ontstaan! Ik weet dat het operatief verwijderd kan worden maar dat kost veel geld! Misschien kan via het ziekenfonds eigen risico vergoed worden! Ik ben niet van plan om er jaren mee te blijven lopen! Het is nog steeds een raadsel waarom ik het pas vandaag te horen kreeg terwijl ik al eerder hiervoor naar de huisarts was geweest!
Mariske
geschreven door Harry Hidden , 11-01-2013
TIP!
Wij gebruiken sinds een half jaar een Symec Blooming douche-WC. Hierdoor worden huidplooien en aars effectief gereinigd. Helaas zijn we een dergelijk apparaat niet eerder tegengekomen, dan hadden we hem al jaren eerder aangeschaft. Nooit, maar dan ook nooit geen vuil ondergoed meer! (dus ook geen stank)
Weliswaar is een bidet in Nederland helaas nog niet gebruikelijk, maar deze WC-douche is alleszins zijn prijs waard.
De kosten zijn ongeveer € 1.000,- , maar koop hem bij een installateur en wellicht kun je nog onderhandelen.
Resten!!!
geschreven door Arjan , 08-08-2012
Heb ook last van marisken waar ik geen last van heb.
MAAR: er blijven altijd resten achter!
Waardoor het rood en schraal wordt en wat het ergst is...zéér onhygienisch is.
Heb al aambeien gehad die weggehaald zijn dus weet wat voor een pijn het is
maar ga ze denk ik toch maar weg laten halen...
Is wel een stuk frisser


Marisken
geschreven door Ap , 08-08-2012
Resten!!!

Ik heb geen last van de marisken.
Er blijven alleen ALTIJD resten achter zitten.
Waardoor het rood is, schraal aanvoelt en gewoon zéér onhygienisch is.

Dus wim met je "nooit weg laten halen" vind ik niet kloppen.
marisken
geschreven door harriet , 24-02-2012
Ik heb eenhalf uur geleden twee marisken laten weghalen gewoon bij de huisarts onder plaatselijke verdoving. Het werd losgebrand en viel erg mee. Ben benieuwd hoe het verder gaat als de plaatselijke verdoving is uitgewerkt. j
 1 2 3 > 

Uw eigen ervaring/mening? Geef uw reactie!
U kunt uw reactie toevoegen hier

busy
 

Follow huidconsult on Twitter