©Huidconsult.nl      Geschreven door dermatologen                     
© Huidconsult.nl : Geschreven door dermatologen

Brachioradiale jeuk

PDF Afdrukken E-mail
Synoniem: brachioradiale pruritus

Wat is brachioradiale jeuk?
Bij brachioradiale jeuk is er sprake van jeuk, branderig gevoel aan de armen, zonder dat er duidelijke huidafwijkingen zichtbaar zijn. Vaak geeft aanraking van de armen verergering van de klachten. Meestal is alleen de bovenarm aangedaan, soms kan ook de onderarm kan aangedaan zijn. De klachten kunnen aan 1 arm, of ook aan beide armen voorkomen. In de meeste gevallen zijn er aan de huid dus geen afwijkingen te zien. Soms zijn er wel krabeffecten, met kleine wondjes of blauwe plekken. Soms zijn er zelfs littekens van het vele krabben.

Waardoor wordt het veroorzaakt?

Brachioradiale jeuk wordt veroorzaakt door voortdurende prikkeling van de huidzenuwen. De oorzaak is niet bekend. Mogelijk ontstaan de klachten door chronische lichte prikkeling van de armzenuwen die uit de nekwervels uittreden. Dit zou kunnen ontstaan na lichte beschadigingen van de zenuw door lokale druk op de zenuw van de nekwervel of nekspieren, maar ook door nekletsel. Ook zou zonlicht mogelijk een rol spelen.

 

 

Waaruit bestaat de behandeling? 
Brachioradiale jeuk is een chronisch probleem dat zeer hardnekkig kan zijn. Bescherming van de huid tegen zonlicht kan al veel helpen. Dat kan het best met kleding of anders sunblockers met hoge beschermingsfactor.Tegen de jeuk zijn er jeukstillende cremes zoals mentholcrème of gel (te koop bij drogist), maar ook Capsaïcine crème: deze crème prikkelt juist de huidzenuwen nog erger waardoor jeuksignalen niet meer goed kunnen worden doorgegeven. Het middel is effectief maar kan wel irritatie van de huid geven. De crème dient meerdere malen per dag te worden opgebracht. De crème is alleen op recept verkrijgbaar. Ook kunnen jeukdempende tabletten worden gebruikt, zoals hydoxyzine (Atarax) of polaramine. Deze tabletten kunnen tevens een slaperig gevoel geven dus kunnen alleen ’s avonds voor het slapen gaan worden ingenomen.

Tip! U kunt nu via huidconsult.nl gratis een dermatoloog raadplegen over uw huidprobleem, zoals b.v. "Brachioradiale jeuk"!

U kunt gratis een persoonlijke vraag stellen aan een van onze ervaren dermatologen. U vult daarvoor een eenvoudige vragenlijst in, waarin u uw probleem kunt uitleggen en een gerichte vraag kunt stellen. U kunt eventueel digitale foto’s toevoegen. U krijgt gegarandeerd binnen 3 werkdagen via e-mail een uitgebreid antwoord van de dermatoloog. Bij mailback wordt alleen antwoord en advies gegeven en is directe behandeling van uw huidprobleem niet mogelijk; er wordt geen recept opgestuurd.


 

Reacties (104)Add Comment
 1 2 3 4 5 >  Last ›
jeuk op bovenarmen
geschreven door klazien , 07-02-2014
Ook ik heb jaren lang(10 jaar) last van jeuk op mijn bovenarmen. AL vaker bij de huisarts geweest en een dermatoloog. totdat de laatste dermatoloog mij door stuurde naar de neuroloog. De oorzaak is een prikkeling van de zenuwen. Een Mri onderzoek gehad. Hier is niets uit gekomen. dus de oorzaak van de prikkeling is niet bekend.
Maar de neuroloog schreef het medicijn Gabapentine 300mg voor. in een langzame opbouwfase gebruik ik nu 3x2 tabletten per dag. Het werkt geweldig!!
's nachts weer heerlijk slapen! overdag bijna geen jeuk meer, heerlijk! wat een ontspannen gevoel. Ik ben er heel blij mee.

groeten, Klazien
jeuk bovenarmen
geschreven door klazien , 30-01-2014
Hallo,

Goed om al jullie reacties te lezen. heel herkenbaar! Ook ik heb al jaren (10) heel erg last van jeuk op mijn bovenarmen. ook 's nachts. echt vreselijk!
Na meerdere artsen bezocht te hebben kwam ik bij een neuroloog. Het blijken geprikkelde zenuwen te zijn die de jeuk veroorzaken. Oorzaak, na een mri, is niet te vinden.
Nu kreeg ik van haar GABAPENTINE 300mg voorgeschreven. Dat werkt!!! heerlijk om zo "ontspannen" rond te lopen en vooral te slapen!
Heel langzaam opgebouwd in een opbouw schema. Ik heb nu nog 10 procent van de klachten die ik eerst had. Het is nu zoeken naar de juiste balans. dosering is nu 3x2 tabletten per dag. Met dank aan de neuroloog die de klacht heel serieus nam kan ik weer heerlijk slapen. Nu hopen dat het voorlopig zo blijft. de medicatie blijf ik, zoals het nu lijkt, 2 jaar gebruiken en dan proberen af te bouwen.

groeten, Klazien
brachioradiale jeuk
geschreven door lauwers , 25-11-2013
ook ik heb zins 4jaar deze lastige jeuk.
het enige dat helpt om te slapen zonder jeuk is redomex te verkrijgen met voorschrift.
heb zoveel gehad en van de 1ne dokter naar de andere gelopen ,veel geld aan uitgegeven ..ct scan,emg,nmg,osteopaat allemaal zonder iets te resultaat en niets t vinden...
echt een heel verveelende zaak ;-(


Brachioradiale jeuk
geschreven door Yvonne , 19-11-2013
Kan iemand mij iets vertellen over de nieuwe dermatoloog.? En over de licht therapie?

Ik heb alle zalfjes en pilletjes al uitgeprobeerd.
Ik hoor heel graag.

Yvonne
Brachioradiale jeuk
geschreven door Arco Verhoog , 02-10-2013
Beste Allen,

In 2010 heb ik gepost dat ik er ook last van had. Inmiddels maak ikzelf een lidocaine 2 r;eme in Lanette die bij me erg goed werkt. Indien ik er last van heb breng ik die voor het slapen of tv kijken op de arm aan. Na 30 minuten is het effect er en houdt lang genoeg aan voor een goede nacht. Ik moet me altijd goed insmeren tegen de zon met minimaal factor 15. Vergeet ik het dan komt het dezelfde nacht bij me op visite. Ik vond ergens op een site dat juist zeer blanke mensen die golven en zeilen in een warm klimaat er een grote kans op hebben en nekklachten hebben. Ik voldoe compleet aan het scenario. Ik hoop dat jullie hier wat aan hebben.
jeukende armen
geschreven door Suzy , 17-09-2013
Ook ik heb dit probleem al 4jaar en echt om zot te worden.
Neem nu levocetirizine in op dokters voorschrift en heb mijn eerste nacht gehad om eens niet te krabben... Hopelijk blijft dit nu zo want ben dood moe van gans de nachten te krabben...
Brachioradiale pruritus
geschreven door Anja , 03-09-2013
Hallo,
Vervolg op mijn stukje van 13-10-2012
Ook ik kamp al jaren met dit vreselijke jeuk probleem.
Het zijn inderdaad net onderhuidse naalden die prikken, je ' moet' krabben, kan er niet van afblijven en je bent ten einde raad.
Ijspakkingen is het fijnste erop.
Omdat ik ook vreselijk last van opvliegers heb in combinatie met die capsaicine crème, waar je van in de brand staat, ben ik is verder gaan zoeken op internet.
Wat heb ik gevonden: Ice Power Gold Gel...... blauwe tube, Is het niet mee over maar dragelijk.
Soms smeer ik 1 x per dag, soms wat meer.
Het is niet goedkoop 10,95 tube bij de apotheek, maar het koelt en de jeuk trekt weg.
Ik wilde dit toch ook hier even meedelen, want ik dacht eerst ook dat ik de enige was die dat heeft maar er zijn veel mensen hiermee begaan.
In de koelkast zetten en smeren maar. Heerlijk....en krijg je de kriebels weer, smeer je nog een keer. Hopelijk heeft iemand van u ook iets aan deze tip.......
Allemaal veel sterkte met de kriebels.....
brachiale pruritus
geschreven door annemieke , 12-06-2013
Hallo,

Ik zet mijn verhaal ook hier neer, omdat ik zelf er zo goed als vanaf ben en ik weet hoe gekmakend het is om die jeuk/ steken te hebben, vooral s'nachts, en je echt slapeloze nachten kan bezorgen. Ik ervoer het alsof er naalden in mijn armen gestoken werden, niet eens gewoon jeuk.
Ik heb een eigen praktijk als natuurgeneeskundige en ben er met mijn eigen methoden vanaf gekomen. Ik ben niet zozeer op zoek naar nieuwe cliënten, want ik heb het druk genoeg, maar omdat ik zelf weet hoe het voelt, schrijf ik dit.
Ik heb mezelf behandeld met eerst Omega Health Coaching, NEI, jassentechniek en Touch of Matrix en later toen er nog weer wat opkwam met voorgaande methodes in combinatie met bioresonantie, biofotonen en het NES health systeem. Ik durf nog niet voor 100% te zeggen dat ik er vanaf ben, maar ik heb nu al maanden zo goed als geen last, en eigenlijk met korte tijd ertussen even een opleving al een jaar of 3 geen last meer. Het is een heerlijk gevoel.
Misschien heeft iemand hier wat aan.

Groetjes,
Annemieke Heinst.
Jeuk
geschreven door Riet , 15-02-2013
Hallo allemaal,

Ook ik heb al jaren last van jeuk op bovenramen en nek.
Na vele zalfjes en pilletjes ben ik een half jaar terug bij een nieuwe dermatoloog terecht gekomen. Ik krijg nu 2x per week lichttherapie en jullie geloven het niet, maar ik ben van de jeuk af! Niet te geloven wat een heerlijk gevoel dit is, lekker slapen, niet meer met een rood hoofd zitten omdat je gek van de jeuk wordt. Geweldig probeer het ook.
Groetjes en iedereen sterkte.
Brachioradiale pruritus
geschreven door annemiek , 23-01-2013
Hallo allemaal,
Wat mij opvalt aan alle verhalen is dat er nog geen afdoende oplossing is voor dit probleem. Ik heb het nu 10 jaar en staak mijn zoektocht. Uiteraard begon ik bij de huisarts, zalfjes die jullie ook allemaal gehad hebben en niet of tijdelijk hielpen. Daarna dermatoloog, prikjes en pleisters op m'n rug, iedere dat 15 km heen en 15 km terug naar het ziekenhuis om te laten testen, 5 dagen lang. Nee, heel vreemd maar ze konden het niet vinden. Ja, allergie voor garnalen, maar dat wist ik al. Daarna acupunctuur, Osteopatie, NEI-sessies, Reiki en als laatste Bio resonantie. Daar ben ik gisteren voor het laatst geweest en ik hoef niet meer terug te komen want hij weet gewoon niet wat hij er aan kan doen. Ik ben er letterlijk klaar mee. Het zijn ook aanvallen, het is niet de hele dag door. Het meest onhandige is als je in de auto zit, met je winterjas aan. Gek word je er van. Ik wens jullie allemaal heel veel sterkte. Natuurlijk zijn er veel erger dingen dan dit, maar af en toe mogen we toch wel even klagen. Als een van jullie DE oplossing aandraagt hou ik me aanbevolen!
 1 2 3 4 5 >  Last ›

Uw eigen ervaring/mening? Geef uw reactie!
U kunt uw reactie toevoegen hier

busy
 

Dermatologische producten bestellen?


Decubal milde shampoo
Decubal milde shampoo
€9,14
Bestellen
Decubal Kalmerende Gel
Decubal Kalmerende Gel
€8,12
Bestellen
Decubal Gezichtsreiniger
Decubal Gezichtsreiniger
€10,16
Bestellen
Decubal Gezichtscrème Vitaal
Decubal Gezichtscrème Vitaal
€12,71
Bestellen
Decubal Bodylotion
Decubal Bodylotion
€9,14
Bestellen
Decubal Bodycrème
Decubal Bodycrème
€12,71
Bestellen

Follow huidconsult on Twitter