©Huidconsult.nl      Geschreven door dermatologen                     
© Huidconsult.nl : Geschreven door dermatologen

Brachioradiale jeuk

PDF Afdrukken E-mail
Synoniem: brachioradiale pruritus

Wat is brachioradiale jeuk?
Bij brachioradiale jeuk is er sprake van jeuk, branderig gevoel aan de armen, zonder dat er duidelijke huidafwijkingen zichtbaar zijn. Vaak geeft aanraking van de armen verergering van de klachten. Meestal is alleen de bovenarm aangedaan, soms kan ook de onderarm kan aangedaan zijn. De klachten kunnen aan 1 arm, of ook aan beide armen voorkomen. In de meeste gevallen zijn er aan de huid dus geen afwijkingen te zien. Soms zijn er wel krabeffecten, met kleine wondjes of blauwe plekken. Soms zijn er zelfs littekens van het vele krabben.

Waardoor wordt het veroorzaakt?

Brachioradiale jeuk wordt veroorzaakt door voortdurende prikkeling van de huidzenuwen. De oorzaak is niet bekend. Mogelijk ontstaan de klachten door chronische lichte prikkeling van de armzenuwen die uit de nekwervels uittreden. Dit zou kunnen ontstaan na lichte beschadigingen van de zenuw door lokale druk op de zenuw van de nekwervel of nekspieren, maar ook door nekletsel. Ook zou zonlicht mogelijk een rol spelen.

 

 

Waaruit bestaat de behandeling? 
Brachioradiale jeuk is een chronisch probleem dat zeer hardnekkig kan zijn. Bescherming van de huid tegen zonlicht kan al veel helpen. Dat kan het best met kleding of anders sunblockers met hoge beschermingsfactor.Tegen de jeuk zijn er jeukstillende cremes zoals mentholcrème of gel (te koop bij drogist), maar ook Capsaïcine crème: deze crème prikkelt juist de huidzenuwen nog erger waardoor jeuksignalen niet meer goed kunnen worden doorgegeven. Het middel is effectief maar kan wel irritatie van de huid geven. De crème dient meerdere malen per dag te worden opgebracht. De crème is alleen op recept verkrijgbaar. Ook kunnen jeukdempende tabletten worden gebruikt, zoals hydoxyzine (Atarax) of polaramine. Deze tabletten kunnen tevens een slaperig gevoel geven dus kunnen alleen ’s avonds voor het slapen gaan worden ingenomen.

Tip! U kunt nu via huidconsult.nl gratis een dermatoloog raadplegen over uw huidprobleem, zoals b.v. "Brachioradiale jeuk"!

U kunt gratis een persoonlijke vraag stellen aan een van onze ervaren dermatologen. U vult daarvoor een eenvoudige vragenlijst in, waarin u uw probleem kunt uitleggen en een gerichte vraag kunt stellen. U kunt eventueel digitale fotoís toevoegen. U krijgt gegarandeerd binnen 3 werkdagen via e-mail een uitgebreid antwoord van de dermatoloog. Bij mailback wordt alleen antwoord en advies gegeven en is directe behandeling van uw huidprobleem niet mogelijk; er wordt geen recept opgestuurd.


 

Reacties (114)Add Comment
 1 2 3 4 5 >  Last ›
Brachioradiale jeuk
geschreven door Tineke , 24-10-2016
Ik ben een vrouw van 62 jaar en heb deze klachten ook al jaren en jaren .Vele artsen afgelopen die trokken hun schouders op en zeiden als je wondje hebt ga je krabbelen een visuele cirkel .Met andere woorden je gaat krabbelen omdat je een wondje hebt .Maar dat wondje kwam door krabbelen !Gek werd /wordt ik ervan! Bij mij begon het met een arm .Allergie zei de huidarts ,Ik zeg oh dat is raar want ik heb het aan een arm Zijn reactie was wees blij dat het een arm is (terwijl dat een kenmerk is van de brachioradiale jeuk) Pffff Na jaren aanmodderen met allerlei medicijnen Lichttherapie,teerzalf enz enz geen enkele verbetering! Alleen koelen 5 x per nacht je bed uit dat hielp even .Enkele jaren geleden zelf gegoogeld en pang allerlei berichten met dezelfde klachten en ja hoor een diagnose . Capcaicine creme gekregen ook dat helpt me niet .Gek wordt ik van de tintelingen en branderigheid. Heeft iemand een verklaring dat het maar een periode in het jaar is ? Het is juist in de maanden dat je niet in de zon komt??En ook is het er ineens en dan weer helemaal niet .
brachioradiale pruritus
geschreven door ron , 19-09-2016
Soms heb ik het aan mijn kinderarm,vreselijke jeuk. Houd moed,want het eigen risico willen ze afschaffen.
Brachioradiale pruritus
geschreven door Arda , 27-03-2016
Na 12 jaar last van jeuk gehad te hebben, van ongeveer september tot ongeveer maart,
(de start en stop wisselen meestal) ben ik dit jaar zo goed als klachten vrij geweest.
Acupunctuur. Echt, ik ben er zo blij mee! Geen nachten meer wakker door die gekmakende jeuk met diepvries elementen enz. Geen agressive zalf, alleen heel af en toe wat verkoelende/verdovende lidocaine levomenthe gel en klaar!
Brachioradiale jeuk
geschreven door Jorien , 04-03-2016
Ook ik heb sinds een aantal jaren last van deze jeuk op mijn bovenramen. Vooral na de zomer. Tot ongeveer januari.
Ik wist niet dat het ook door blokkades in de nek kan komen. Daar zal ik eens naar laten kijken. Ook heb ik de laatste tijd last van tintelingen in mijn handen. Misschien is er samenhang.
Maar mijn tip tegen die ondraaglijke jeuk. DEET voor na de insectenbeet. Dit heeft mij goed geholpen. Maar een definitieve oplossing zou natuurlijk beter zijn.
jeuk aan de armen
geschreven door martine , 04-12-2015
Hallo
Ik heb ook dat probleem en het is inderdaad verschrikkelijk vervelend.
Ik gebruik tijgerbalsem en wonder boven wonder, de jeuk en de prikkelingen stoppen binnen de 5 minuten.
Grtjs
Martine
brachioradiale jeuk
geschreven door Eric Cremers , 25-11-2015
Ik ben heel verbaasd te lezen hoeveel mensen last hebben van brachioradiale jeuk.. Ik heb er denk ik zo'n 15 jaar last van en bij mij werkte alleen het schrapen met een scherpe schaar tot de opperhuid weg was. Later was zelfs dit niet genoeg en moest ik zout water met watjes op de wonden houden met een watje onder een pleister. Alles beter dan die gekmakende jeuk die al je nachtrust verstoort. Wat mij verbijsterd is dat huisartsen deze aandoening niet kennen. Ik kwam het uiteindelijk op internet tegen. Sinds een maand of 2 gebruik ik capsaicine zalf, wat tot nu toe perfect werkt. Vier keer per dag op de armen smeren. Dat geeft een branderig gevoel waardoor de zenuwen overbelast raken en de jeukprikkels niet meer aan de hersenen doorgeven. Wonend op Bonaire is niet in de zon komen lastig maar ik blijf wel hier! Alleen kan ik met de ingezalfde armen echt niet direct in de zon want dan brand ik compleet af. Hoe dan ook, capsaisinezalf is HET middel tegen die jeuk. Nu moet ik alleen nog proberen er achter te komen hoe lang ik dat eigenlijk mag/moet blijven gebruiken. M.b.t. de oorzaak herken ik niets in nekklachten. Wel in stress/spanningen en daar heb je als je zoals ik in het onderwijs werkt volop van.
brachioradiale pruritus
geschreven door G. Mulder , 30-08-2015
Ik herken de symptomen. Nog niet naar een dokter geweest. Ik heb het aan mijn onderarmen aan beide kanten.
Ik smeer er biogarde op. Ongeveer 5-10 minuten de prikkeling weerstaan en dan trekt het branderige gevoel en jeuk weg.
Ik heb 's nachts een schaaltje biogarde naast m'n bed staan.
Het klinkt misschien raar maar het werkt wel. Om biogarde te gebruiken was een intuïtieve ingeving.
Brachioradiale Pruritus
geschreven door Bird , 11-02-2015
Hallo.
Deze aandoening heb ik 3 weken last van gehad.
Ik heb in de vakantie in Portugal heerlijk 2 weken in de zon gelegen dat doe ik al 8 jaar.
Maar de laatste dag heb ik ook heel de dag op de strecher gelegen maar met Chemtrails en dat is volgens mij de reden weet het bijna zeker.
Chemtrails zijn zo wie zo heel gevaarlijk, Aerosols gesproeid met vliegtuigen door de overheid gesteunde criminelen.
Dus dit is mijn ervaring,heb er geen last meer van.
Gr Bird.

radiobrachiale jeuk
geschreven door lind de best , 13-11-2014
jaren geleden werd door een dermatoloog deze aandoening geconstateerd. met de boodschap er is niets aante doen.
to waanzin gedreven en tot de raarste middeltjes gegrepen.. tube mentholtandpasta tot ochtendurine.. je wil alles uitpoberen wat iemand zegt. ik gebruik nu coolpacs, direct op mijn huid zodat er grote brandblaren ontstaan. ik kan depijn beter verdragen dan jeuk.. nu zie ik dat sommige van jullie wel degelijk medicijnen heben gekregen. ik ga morgen direct een afspraak maken bij de dokter.. ik heb weer een sprankje hoop..
Jeuk
geschreven door Hessel , 29-10-2014
Wat overweldigend , triest maar zeker hoopvol dat er zoveel
Mensen zijn via dit forum waarbij ik dezelfde klachten constateer waar ik al jaren mee loop , o, a hevige jeuk aan de linker onder en bovenarm , het ene jaar de linkerarm en het andere jaar de rechter.alsof een steeds een bosje naalden staan te prikken , waarbij het steeds erger wordt als je er aan gaat krabben , om hopeloos van te worden de enigste remedie
Die ik van de dokter kreeg 5 jaar geleden , was gewoon niet krabben .
Sorry dat ik het zeggen moet maar na deze informatie die ik nu via het schitterende medium internet heb opgedaan , moet ik helaas constateren dat ik bij een fietsenmaker i.pv. een dokter
Een advies heb gekregen .
Ik heb de reacties allemaal goed door gelezen en heb mijn conclusie hietuit kunnen opmaken dat het inderdaad uit mijn nek komt het beklemmen van een zenuw , (door een ongeluk , over de kop met mijn fiets waardoor ik heel hard met mijn hoofd op de strraat ben gevallen), deze vragen had mijn huisarts ook kunnen stellen , maar helaas een antwoord wat ik zelf ook had kunnen bedenken .
Maar goed ik koel nu constant met koud water onder de kraan
(Al 5 jaar lang) als het te heftig wordt.
Ik ga zo spoedig mogelijk in contact proberen te komen met een goede osteopaat, hierbij hoop ik dat na 5 jaar gillende jeuk eindelijk een einde inzicht is .
Iedereen op dit forum wil ik ook heel hartelijk bedanken voor zijn of haar inbreng en ervaring in deze . 1 2 3 4 5 >  Last ›

Uw eigen ervaring/mening? Geef uw reactie!
U kunt uw reactie toevoegen hier

busy
 

Follow huidconsult on Twitter