©Huidconsult.nl      Geschreven door dermatologen                     
© Huidconsult.nl : Geschreven door dermatologen

Balanitis

PDF Afdrukken E-mail
Doordat de voorhuid over de eikel ligt kan het gevoelige slijmvlies van de eikel gemakkelijk geïrriteerd raken. Er treedt dan een roodheid van de eikel op, soms met rode puntjes. Wordt vaak als schimmel gediagnosticeerd, maar meestal is het een vorm van irritatief eczeem. Dan is het ook niet besmettelijk. Later kunnen bacterien en/of schimmels (candida) de zaak wel verergeren. Dan is het wel besmettelijk.

Behandeling is vaak eenvoudig met een corticosteroid crème eventueel in combinatie met een lokaal antibioticum of, bij candida, een antischimmelcreme. De klachten kunnen echter makkelijk terugkomen.

Bij lang bestaande klachten moet ook aan de mogelijkheid gedacht worden van een balanitis plasmocellularis van Zoon.


Klik hier voor foto's candida balanitis 

Meer foto's

 

webcamconsultTip! U kunt nu via huidconsult.nl gratis een dermatoloog raadplegen over uw huidprobleem, zoals b.v. "Balanitis"!

Via de webcam: Elke vrijdagochtend  van 9 tot 10 inloopspreekuur op deze site. Voor gebruik op PC adviseren wij Chrome of Firefox. Gebruikt u mobiel of tablet? Download dan eerst de gratis webcamconsult app in Apple Appstore of Android Playstore. De app start vanzelf als u via deze link naar het inloopspreekuur gaat. Meer over webcamconsult


 

 

Reacties (45)Add Comment
 1 2 3 4 5 > 
leefomgeving
geschreven door maarten , 30-05-2017
voor mensen die radeloos zijn; laat je leeft-/werkomgeving op schimmels controleren (zoals sick building dyndrome). nigella sativa kan ook helpen.
eczeem eikel
geschreven door angelo , 25-05-2017
Ik heb al bijna 3 jaar last van eczeem op de eikel. Als ik hormoonzalf smeer komen de plekjes vanzelf weer terug. Ik ben radeloos! smilies/cry.gif Iemand tips?
uitslag op penis
geschreven door bram , 15-05-2017
sinds vandaag merk ik dat ik plotseling rode vlekjes heb op mijn eikel, er zaten vorige week al twee vlekjes , maar nu zijn het er veel meer aan een helft, ik ben besneden , ik weet niet wat het is, hopelijk geen soa of huidziekte, want ik heb al problemen genoeg, met onder andere chronische leukemie, maar ik vraag me af of die plekjes misschien zoals ik hier gelezen heb eczeem kunnen zijn, in elk geval ga ik het vragen aan mijn moeder en naar de huidarts, want ik ben ongerust, en kan het zijn misschien van het schuren tegen mijn onderbroek of van het wassen met douchegel?
Rode vlekken op eikel
geschreven door Joop , 22-04-2017
Erik Jan, bedankt voor de tip. 45 jaar van alles geprobeerd, doktoren van Nederland, Costa Rica en Thailand kwamen altijd weer met zalfjes. Niets hielp, en nu, dank zij jouw luminieus idee, heb ik weer een schone, mooie eikel. Nogmaals THANKS!!!
Balanitis
geschreven door John , 22-05-2016
Sinds 2 weken heb ik een brandende gevoel tijdens plassen. Een scherpe pijn. Ik besteedde er de eerste week geen aandacht aan en dacht dat het wel over zou gaan. Ik gibg het daarna wat beter bekijken. Ik ben niet besneden. De voorhuid is vuurrood. Ik wilde de voorhuid naar achteren, over de eikel trekken maar dat lukte opeens echt niet meer. Alsof de voorhuid in 1 week een stuk nauwer was geworden. Toch maar doorgezet en na zo'n 10 minuten eindelijk de eikel vrij. Vuurrood ook met donkerblauwe plekken. Mijn vrouw raadde me antibacteriële zeep te gebruiken maar dat was geen goed idee. Het werd er erger van. Vandaag intiem-gel gekocht omdat die blijkbaar de roodheid bestrijdt, de bacteriën en een goede pH waarde heeft voor intieme delen.

Heb dat nooit eerder gehad en ook nooit eerder zo'n gel gebruikt. Weet niet eens of het op de plek moet blijven zitten om z'n werk te doen of dat ik het weer moet afspoelen. Hou me voor goede tips aanbevolen. Snap ook niet waarom de voorhuid niet simpel even over de voorhuid kan worden geschoven. Dat is nieuw voor me. Ben 64 jaar.
Ik heb de oplossing
geschreven door Erik jan , 25-09-2015
Maar echt, lees dit goed!
Alles geprobeerd! Van azijn (ja echt) tot tandpasta, zalfjes, creme en betadine zalf. Deze laatste werkt goed op de korte termijn maar daarna komt het snel terug.
Goed nu de oplossing, URINE! Ik zal t uitleggen, ik merkte dat de uitslag minder werd als ik gepijpt was (pikant), dus begon ik af en toe spuug op mn eikel te smeren. Dit werkte zowaar alleen had ik het idee dat er soms wat koffie, tandpasta en pindakaas doorheen zat smilies/wink.gif
Ook merkte ik dat het puntje van mn eikel helemaal ongeschonden bleef.. (door de druppels urine dacht ik) Toen legde ik de link tussen lichaamseigen stoffen en de werking daarvan. Ik ben onbesneden en dat is volgens mij ook bij wie dit het meeste voorkomt, dus wat deed ik: mijn voorhuid even dichtknijpen waardoor bij het plassen de urine even goed langs mijn eikel stroomde (de voorhuid blies zich dus even op als een waterballonnetje). Dit deed ik 2 of 3 keer en ik zag wonderbaarlijk direct verschil. Tijdens het douchen (niet afspoelen daarna) of gewoon bij het staand/zittend plassen en niet afdrogen.
Ik was er na 3 dagen HELEMAAL vanaf en sindsdien niet meer terug gekomen, doe het nog af en toe voor de zekerheid. Eikel stinkt niet meer, veeel minder smegma.. Wat een uitvinding, ECHT WAAR, probeer het!!! Je bedankt me later!
Groet!
roodheid en drogehuid
geschreven door anoniem1234 , 23-04-2015
Hoi,

Heb het zelfde probleem, paar weken geleden is dit probleem komen opdoen. En dacht meteen aan een soa, ben gaan rond zoeken op internet bleek dat het een schimmel kon zijn. Ik een afspraak gemaakt bij de huisartsen post, die vertelde dat het wel eens zo kon zijn... Nja aan kon zijn had ik niks. Dus meneer schreef mij ketoconazol voor. Heb dat destijds iets langer als een week gesmeerd en mijn roodhuis en drogehuid was weg. 2 maal dagelijks.
Nu komt het heel soms nog eens terug, en zeker na dat er lange wrijving is geweest.
Ook vertelde de arts omdat ik als kind zijnde eczeem heb gehad, dat ik gevoelig ben voor zulke huid irritaties. nu ik het soms nog heb smeer ik meteen ketoconazol erop en trekt het weg, het is overigens een creme tegen schimmels, maar het is kennelijk geen schimmel. Maar zolang het helpt! Ben ik zeker niet bang het te gebruiken.
Balanitis
geschreven door Cor , 27-12-2014
Hallo allemaal,

sinds een paar dagen heb ik jeuk aan mijn eikel en kwam ik erachter dat ik alle symptomen van balanitis bevat.. Het doet zeer met plassen en mijn voorhuid is zo pijnlijk dat het bijna onmogelijk is om de smegma goed te verwijderen.

Morgen is het zondag dus kan ik niet naar de huisarts.. Zijn er tips of oplossingen voor mijn probleem?

Bij voorbaat dank!
Gentiaan violet
geschreven door Debbie , 14-11-2013
Je kan ook Gentiaan violet gebruiken. Dit is schimmel dodend, en je hoeft maar 1x per dag te behandelen. Na 3 tot 4 dagen is de schimmel weg. Je partner kan dit ook gebruiken door het met een wattenstaafje aan te brengen. Gentiaan violet is oa te koop bij Eurolac.net
Lichte mogelijkheid?
geschreven door GeenIdee , 03-04-2013
Hey allemaal,

Ik heb nu al een dag of 3-4 een rode en lichtelijk onegale huid op mijn eikel, het jeukt af en toe lichtelijk maar is verder wel prima te doen.
Het is bij lange na niet zo erg als de gevallen die ik hier lees, maar ik maak me toch wel lichtelijk zorgen.
Wat betreft sexuele gemeenschap; dat heb ik in de laatste 3-4 dagen niet echt meegemaakt, het is juist ná de laatste keer (zo'n 5 dagen geleden) dat het begon.
Ik ben hier erg onzeker over en wil graag wat advies.

Mvg,
 1 2 3 4 5 > 

Uw eigen ervaring/mening? Geef uw reactie!
U kunt uw reactie toevoegen hier

busy
 

Follow huidconsult on Twitter