Welkom op Huidconsult.nl

 webcamconsult Probeer een gratis webcamconsult met een dermatoloog

 

Elke dinsdagmiddag  inloopspreekuur op deze site, tussen 16:30 en 17:30 u.  De app start vanzelf als u op de "gratis webcamconsult" link klikt. Voor gebruik op PC en Android adviseren wij Chrome of Firefox. Gebruikt u mobiel of tablet van Apple? Download dan eerst de gratis webcamconsult app in Apple Appstore.

 
Huidconsult is met 140.000 bezoeken per maand dé dermatologie-portal  voor patiënteninformatie en online consulting.
U kunt hier terecht voor uitgebreide informatie over allerlei huidziekten, zelf proberen een diagnose te stellen van uw huidprobleem, en eventueel persoonlijke vragen over uw huidprobleem stellen aan onze dermatologen d.m.v. een webcamconsult (uitsluitend vrijdagochtend, 9-10u)) . Deze dienst worden u door gratis aangeboden.

Lees meer... [Welkom op Huidconsult.nl]
 

DermaWizard app zelfdiagnose

ImageDermatoloog Dick van Gerwen heeft een app ontwikkeld die antwoorden biedt op vragen over huidproblemen. ‘dermaWizard’ is een uniek zoeksysteem met betrouwbare informatie over en foto’s van alle mogelijke huidziekten. De via de app stores van Google en Apple te downloaden app leidt in een aantal stappen naar een mogelijke diagnose, uitgaande van de huidklachten. Tekst en beeld bieden vervolgens meer informatie over de aandoening en via links kan men zorgvuldig geselecteerde informatiesites raadplegen voor zowel patiënten als professionals. Op die manier kunnen diverse foto’s van huidziekten worden bekeken en vergeleken.

Lees meer... [DermaWizard app zelfdiagnose]
 

Littekens

Littekens ontstaan na een wond waarbij diepere lagen in de huid zijn beschadigd. Tijdens het genezen van de wond maakt de huid extra bindweefsel aan, waardoor een litteken kan ontstaan. De meeste littekens zijn goed te behandelen. Voor sommige mensen kan een opvallend litteken een negatieve invloed hebben op hun zelfvertrouwen en daarmee hun zelfbeeld. Littekens die rijpend zijn (te herkennen aan roodheid en trekken van de huid) zijn kunnen behandeld worden. De littekens kunnen dan minder zichtbaar worden en klachten zoals roodheid, jeuk en pijn kunnen afnemen. Daarnaast kan het ontstaan van een litteken bij een wond ook voorkomen worden. Ga voor meer informatie over verschillende soorten littekens en de behandeling ervan naar de website www.dermatix.nl .
 

Plastisch chirurgen waarschuwen

Jongeren beseffen vaak nog onvoldoende de gevaren van langdurige blootstelling aan de zon of zonnebank. Dat stelt de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC). Het aantal patiënten met een kwaadaardige vorm van huidkanker stijgt de laatste jaren explosief. De waarschuwing aan jongeren komt voort uit het feit dat ook bij jongeren een snelle veroudering van de huid optreedt terwijl zij zich daarvan onvoldoende bewust zijn. Ongeveer 50 tot 80 procent van het aantal gevallen van huidkanker wordt opgelopen op jonge leeftijd.
Lees meer... [Plastisch chirurgen waarschuwen]
 


Follow huidconsult on Twitter